Familjen först

Parterapi för kärlekens skull

Hej!

Idag vill jag dela med mig av min erfarenhet kring att gå i parterapi, vilket är väldigt givande för mig och min partner. Det kan tyckas som något privat och som något man sällan talar högt om, men det är ett fantastiskt redskap för att hela sin relation, komma närmre varandra eller kommunicera bättre.

För oss har det egentligen varit kärlek från allra första början och vi båda vet att det är hon och jag som ska vara med varandra, resten av livet. Men vi båda kom in i förhållandet med flera tråkiga erfarenheter som har ärrat både tillit och självkänsla och vi insåg snart att vi behöver hjälp att läka, både var för sig och för att kunna vara hela tillsammans.

Eftersom vi bor i Hässleholm började vi med att leta efter en terapeut i Kristianstad men hittade tillslut Karins Hälsoforum i Osby – vilken fantastisk kvinna! När man ska göra en sådan sak som parterapi är det lätt att man känner sig både blottad och sårbar, men vi har känt oss trygga redan från början. Visst kändes det lite ovant första gången, men det släppte snart.

Nu har vi gått hos henne regelbundet under ett par månaders tid och imorgon blir vårt sista besök. Både jag och min flickvän upplever att vi gjort en resa tack vare terapin och vi är båda överens om att det har varit guld värt. Det känns som att vi både har kunnat läka gamla sår och samtidigt fått redskap hur vi ska kunna kommunicera och förstå varandra i fortsättningen. Det händer ju ibland att vissa situationer, händelser eller samtal kan trigga gamla minnen. Men nu vet vi vad vi ska göra när det händer, tack vare Karin.

Kram till dig!

Detta inlägg var postad i