Familjen först

På besök hos en pyskolog

Hejsan bloggen!

Idag har jag varit med min syster på hennes första besök hos en psykolog i Skåne. Hon ville inte gå dit själv så jag erbjöd mig att följa med så att hon kunde känna sig trygg och få lite sällskap. Vi går igenom en väldigt svår situation inom familjen som jag inte riktigt känner att jag vill gå in på rent detaljmässigt, men det är så att vi har en familjemedlem som ligger på sjukhus och för min syster som för något förlorade sin nära vän så är det här en situation som hon inte riktigt kan hantera utan hjälp. Genom att gå till en psykolog så får hon den hjälpen hon behöver för att kunna ta sig igenom dagarna, jag väldigt stolt över att hon klarat sig så bra som hon har gjort.

Jag har också en gång i tiden använt mig av en psykolog för att prata ut angående en traumatisk händelse som jag var med om i ung ålder. Vi krockade på motorvägen med en lastbil och voltade med bilen, lyckligtvis så klarade vi oss alla ifrån allvarligare skador men det gav mig men för livet. När jag fick körkort så kunde jag inte åka som passagerare utan jag var tvungen att köra bilen, det blev något kontrollbehov som utvecklades och som berodde just på den olyckan. Varje gång jag satte mig i en bil som inte jag körde så fick jag fullständig panik, det gick inte. Till slut så valde jag att gå till en psykolog och få hjälp, jag kunde inte avstå att åka bil resten av mitt liv. Efter en hel del besök så lärde jag mig att åka med andra men det är fortfarande lite obehagligt och jag är alltid som en liten trafikpolis när jag sitter i passagerarsätet. Jag tror att det är väldigt bra att kunna prata med någon om man mår dåligt, det är en styrka att visa att man vill göra något åt sitt liv.  

Detta inlägg var postad i